EKOLINE kamin 11 kW

EKOLINE kamin 11 kW

EKOLINE kamini na pelet za zagrijavanje stambeno poslovnih prostora ujedinjuju tehnologiju i dizajn u proizvod koji je ekološki prihvatljiv.

Grijanje sa EKOLINE kaminima daje Vašem domu osjećaj udobnosti jer kroz otvor smiješten na prednjoj strani možete vidjeti prekrasan plamen vatre.

Kamini su izrađeni po najvišim Europskim standardima što se tiče kvaliteta, funkcijonalnosti, odabira materijala i elektronskih komponenti.

Preko mreže naših predstavnika u zemlji i inostranstvu, EKOLINE proizvode izvozimo na tržišta: Slovenija, Austrije, Holandije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Norveške i Rusije, te susjedenih zemalja: Srbije, Hrvatske, Crnu Gore.

Upravljanje kaminom je potpuno automatsko što za rezultat ima visok stepen iskorištenja u sagorijevanju, održavanje kamina je jednostavno i brzo.

EKOLINE kamini imaju mogućnost paljenja pomoću GSM kontolera što je idealno za vikendice, kuće, stanove u kojim se boravi povremeno.

Izrađuju u više boja, tako da možete odabrati boju koja odgovara Vašem interijeru.

Osim što predstavlja ekonomičan izvor toplote, EKOLINE kamini Vaš dom pretvaraju u mjesto za uživanje i odmor.

EKOLINE kamin 11 kW sa vodenim  izmjenjivačem za spajanje na instalciju centralnogsistema. U kaminu se nalaze svi elementi centralnog grijanja ( pumpa, ekspanziona boca, ventilil, ozrake) tako da je kamin potrebno samo spojiti na cijevni razvod za centralno grijanje.  grijanja veći dio energije 75 % prenosi na vodu za zagrijavanjre radijatora, a ostatak 25 % na zagrijavanje prostorije u kojoj se nalazi prostrujavanjem zraka kroz rešetke na prednjoj strani kamina.

EKOLINE kamin 11 kW    
Nazivna toplotna snaga: 5-11 [kW]
Kapacitet spremnika: 26 [kg]
Dimenzija izlaza dima: 80 [mm]
Dimenzija ulaza zraka: 30 [mm]
Potrošnja struje: 40/250 [W]
Težina kamina: 220 [kg]
Priključni napon: AC220 [V]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>